MYQO
Grzyby funkcjonalne nam w głowie!
Uwielbiamy niezwykły świat grzybów! Od lat zgłębiamy jego tajniki oraz obserwujemy cudowne efekty stosowania grzybów funkcjonalnych. Organiczne, pochodzące z ekologicznych upraw, ekstrakty z owocni grzybów to adaptogeny, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i nie tylko! Nasze suplementy diety, którymi chcemy się z Tobą podzielić, wykorzystują niesamowitą moc grzybów funkcjonalnych i ich mieszanek!
Dlaczego MYQO?
Tworząc nasze produkty zawsze na pierwszym miejscu stawiamy jakość surowca. Dlatego każda jego dostawa jest przebadana w niezależnym niemieckim laboratorium Agrolab. Jako jedni z nielicznych, jesteśmy producentem grzybów funkcjonalnych z ekologicznych surowców BIO. Zachowujemy najwyższe standardy jakości, ale nie jest to nasz jedyny cel – od zawsze na sercu leży nam pomaganie tym, którzy najbardziej tego potrzebują. Tę misję przenieśliśmy na markę MYQO! Z każdego produktu zakupionego u nas przekazujemy 3,00 zł fundacji dbającej o ludzi w potrzebie oraz naszych czworonożnych przyjaciół.
Ekstrakty grzybowe w kapsułkach
Najwygodniejszą formą przyjmowania suplementów grzybowych są kapsułki. W każdej naszej kapsułce znajduje się 500 mg ekstraktu. Wystarczy już jedna kapsułka albo dwie, aby wspierać nasz organizm w prawidłowym funkcjonowaniu. Nasze kapsułki zostały zaprojektowane tak, aby nie sprawiały trudności w połykaniu oraz były przyjazne dla wegetarian i wegan.
Sproszkowane ekstrakty grzybów funkcjonalnych
Masz ochotę na herbatkę grzybową? A może chcesz dodać proszek do funkcjonalnego koktajlu lub porannej kawy czy kakao? Może Twoja terapia przewiduje większe ilości ekstraktów? Ekstrakt w proszku do samodzielnego dozowania jest idealnym rozwiązaniem. Do każdego słoika dodajemy drewnianą miarkę by ułatwić Ci dozowanie Twojego ulubionego ekstraktu.
Mentor społeczności MYQO
Z dumą przedstawiamy mentorkę naszej marki – profesor Bożenę Muszyńską!
Pani prof. dr hab. nauk medycznych i nauk o zdrowiu Bożena Muszyńska jest kierowniczką Katedry i Zakładu Botaniki Farmaceutycznej na Wydziale Farmaceutycznym, Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Posiada specjalizację z analityki farmaceutycznej. Jest członkiem: Zarządu Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego oddział Kraków (Zastępca Przewodniczącego Sekcji Farmacji Klinicznej), Zarządu Głównego Stowarzyszenia Lekarze Nadziei, Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, a także zastępcą przewodniczącego Zarządu Mikologii Medycznej oraz członkiem redakcji czasopisma International Journal of Medicinal Mushrooms.
Od ponad trzydziestu lat jej życiową misją jest badanie terapeutycznej i dietetycznej wartości grzybów. Jest niepodważalnym autorytetem w swojej dziedzinie, dlatego jesteśmy niezwykle wdzięczni, że możemy czerpać wiedzę z jej osiągnięć naukowych. Jest ich niemało, bowiem ma w swoim dorobku ponad 600 prac, w tym 215 artykułów w recenzowanych czasopismach, jak również 5 książek (np. Jadalne gatunki grzybów źródłem substancji dietetycznych i leczniczych), a także 20 rozdziałów w podręcznikach zagranicznych i krajowych. Wypromowała 9 prac doktorskich.
Śledziliśmy pracę Pani profesor od wielu lat, dlatego wielką przyjemnością była dla nas to, że mogliśmy poznać ją osobiście. Od początku znaleźliśmy wspólny język ponieważ połączyła nas pasja do grzybów leczniczych! Naturalnie przerodziło się to we współpracę. Wierzymy, że razem przyczynimy się do wzrostu świadomości o badaniach naukowych dotyczących niesamowitych właściwości grzybów funkcjonalnych.
Najczęściej zadawane pytania
Co odróżnia ekstrakt od zmielonego grzyba w proszku, czyli na co zwracać uwagę przy zakupie grzybów ?
Jeżeli chcesz uzyskać najlepszy efekt, sięgaj po ekstrakty z grzybów, które zawierają 30% polisacharydów. Mogą one być zarówno w kapsułkach jak i w formie proszku.
Natomiast zmielone grzyby, zawierają dużo mniej polisacharydów (3-5%), co sprawia, że nie mają tak skutecznych efektów. Stosowane są natomiast jako dodatek do kawy i forma profilaktyki, która przynosi efekty po dużo dłuższym okresie czasu niż ekstrakt.
Dlaczego warto sięgać tylko po grzyby, które są przebadane w laboratoriach?
Wybierając produkty na bazie grzybów, dobrze jest zwrócić uwagę czy były one badane w akredytowanych laboratoriach na zawartość metali ciężkich, pestycydów i innych szkodliwych dla człowieka mikroorganizmów oraz substancji, które mogą wpływać negatywnie na prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego czy osłabiać układ odpornościowy. Wszystkie nasze surowce są dokładnie testowane w niezależnym laboratiorum Agrolab. (Zobacz certyfikaty) Dzięki temu mamy pewność, że są skuteczne, ale przede wszystkim bezpieczne. Badania te potwierdzają również, że zastosowany surowiec jest czysty, nie zawiera np. skrobii ziemniaczanej i nie był wystawiany na promieniowanie radioaktywne.